Ments joves

ICFO ofereix una àmplia gama d’activitats per a involucrar estudiants de tots nivells en l’impressionant món de la fotònica.

Habitualment, les passions comencen a la infància

El concepte de descobriment científic es pot cultivar en els nens des d’una edat primerenca, fent possible que es sentin còmodes fent preguntes i desenvolupant una mentalitat basada en el descobriment científic i en el seu procés. “Per què el cel és blau? Què és un arc de Sant Martí? Com funciona internet?” Totes aquestes preguntes aparentment senzilles aplanen el camí cap a converses interessants que serveixen per introduir alguns dels conceptes bàsics de la ciència de la llum.

A l'ICFOseum, estudiants de 8 a 12 anys, poden fer activitats estimulants que il·lustren els principis de la fotònica i el paper que juga en el nostre dia a dia.

Què està passant?

 • La Llum a les Ones

  Des de l'ICFO et convidem participar a La Llum a les Ones del Canvi, un concurs de ciència ficció climàtica amb dos premis: publicar en Principia Magazine i veure el teu text convertit en cançó.

  No et perdis la nostra eina per a professors, també útil per a discussions pel públic general.  

  Vídeo instruccions (en castellà)

  Més info
 • El BIG Bell Test

  Worldwide quantum physics experiments powered by human randomness.

  A través del videojoc del BIG Bell Test, tu pots triar què passa a diferents laboratoris d'arreu del món mentre nosaltres posem a prova la física quàntica fent servir la impredictibilitat dels humans.

  Més info
 • Vols Tocar la Llum?... Vine a CosmoCaixa!

  Vine amb la teva escola al CosmoCaixa des del 31 de març de 2106 i descobreix el jocs amagats dins els colors, reflexes, refraccions, pol·laritzacions i difraccions de la llum! El taller Toca la Llum de l'ICFO és obert!

  Per a més informació i registre, visita: http://agenda.obrasocial.lacaixa.es/ca/-/edu-toca-la-luz?centros=cosmocaixa-barcelona

  Més info
 • Propers esdeveniments i activitats

  Llistat dels propers esdeveniment o activitats de divulgació d'ICFO. 

  Més info
 • Fotònica: descobreix el poder de la llum - de la ficció a la realitat

  Una exhibició itinerant que mostra tecnologies de frontera a través dels ulls d'un il·lustrador dels anys 20. Aquesta exhibició és una mostra de l'impacte, oportunitats i aplicacions que la fotònica representa en diversos àmbit de la societat, des de la salut i la medicina a les comunicacions, i des de l'energia als processos de fabricació.

  Més info
 • Alícia, Ilaica, Liacia: Històries Enredades en Llum

  2015 és l'any internacional de la llum. Alícia al País de les Meravelles compleix 150 anys. ICFO ho celebra en Kosmópolis - La Festa de la Literatura Amplificada, amb una activitat sobre endevinalles i secrets amagats en llum, on hauràs d'escriure històries alternatives d'Alicia i escoltar en directe com les narren uns trobadors fotònics.

  Més info
 • ICFO Open Day

  L'ICFO Open Day és un dia ple d’activitats que mostren com de fascinant és la llum i per quantes coses ens pot servir. 

  Més info
 • Light Painting

  Amb la llum també podem escriure, dibuixar i pintar. Gràcies a la tècnica de “light painting” podem aprendre més sobre la física de la llum alhora que potenciem la creativitat i el divertiment.

  Més info
 • Des del Big Bang als exploradors del làser a l’espai

  Il·luminat i Lucilda és una sèrie de contes per a nens acompanyats per adults (o adults acompanyats per nens) que mostren els fonaments de la fotònica. Els personatges són una estranya parella, formada per un àtom que escriu versos i la Reina dels Fotons, que es troben en una cerca constant d’un univers tranquil i preciós.

  Més info
 • La Laura i en Joan en una recerca enlluernadora

  La Laura i en Joan són dos infants amb poders màgics que de tant en tant participen en recerques super interessants viatjant per tot Catalunya... Però la maga que se'ls va aparèixer dins de la llàntia màgica del museu els va fer prometre que només els farien servir durant un parell de dies...
  Descobreix què va passar quan van venir a ICFO.

  Més info
 • Visites

  ICFO obre les seves portes als estudiants que acompanyats pels seus professors, amics o familiars poden visitar les instal·lacions de l’ICFO.

  Més info