ICFO

← Back

Preguntes freqüents - Young Photonics Congress

1. Qui pot presentar-se?

Busquem estudiants d'ESO, batxillerat i cicles formatius que hagin participat en algun projecte que sigui relacionat directament o indirectament amb la llum i les tecnologies basades en la llum. El projecte ha de ser desenvolupat en un dels següents contexts:

  • treballs de recerca. Pots presentar-te encara que no hagis lliurat el treball de recerca: només cal que hagis acumulat suficient material per presentar-lo al congrés.

  • projectes d’aula d'ESO, batxillerat o cicles formatius. El dia del congrés podran participar 5 alumnes per projecte com a màxim, independentement de quantes persones hagin participat.

  • estades de recerca en un centre d'investigació o universitat.

  • colònies científiques.

2. Quins temes es poden presentar?

A l'ICFO sabem molt bé que la llum és una eina molt versàtil, amb propietats molt diverses i aplicacions que toquen diferents àmbits de la vida, com la salut, l'energia i la informació. Per això, estem interessats en projectes científics de tota mena que siguin relacionats amb la llum de manera directa o indirecta i que toquin qualsevol aspecte de la llum i de les aplicacions basades en llum.

3. Com presentaré el meu treball?

Un congrés científic és una ocasió per aprendre noves coses i difondre el teu treball. Al Congrés de Fotònica per a Joves podràs compartir coneixements sobre la llum amb una modalitat típica de les conferències científiques: la sessió de pòsters.

Cada participant prepararà un pòster que expliqui la seva recerca de manera visual: el dia del congrés penjarem tots els pòsters junts a la mateixa sala. Podràs quedar-te amb el teu pòster i utilitzar-lo per ajudar-te a exposar el teu treball o bé passejar per la sala apropant-te a altres pòsters i demanar informacions sobre ells.

4. Què cal fer per participar?

Per poder participar al congrés hauràs d'enviar-nos abans de la data límit de lliurament, que és el 22 de gener del 2018:

  • un resum en anglès del projecte amb un màxim de 300 paraules.

  • un pòster de mida A0 (841 x 1189 mm) en format digital (pdf) i en format vertical (portrait).

5. En quina llengua he de preparar el material?

El resum ha de ser en anglès, però el pòster pot ser en català, castellà o anglès.

La ciència i la tecnologia són mons globals on l'anglès és molt sovint la llengua vehicular. Molts dels nostres investigadors només parlen anglès, així que t'aconsellem que pel dia del congrés et prepari almenys una exposició oral de 2-3 minuts en anglès per no perdre l'oportunitat de interactuar amb ells.

6. Què he de posar al pòster?

El pòster és una eina per ajudar-te a exposar el teu treball de manera efectiva: per això t'aconsellem que hi posis sobre tot il·lustracions, imatges i gràfics per poder explicar fàcilment conceptes difícils d'expressar només amb paraules. No cal que hi posis tots els detalls de la teva recerca: tu estaràs al costat del pòster i podràs afegir totes les informacions i clarificacions que creguis convenients!

Recomanem que el pòster tingui els apartats que pots veure en aquest exemple que hem tret de la web del projecte C3: títol, autor/s, introducció, materials i mètodes, resultats, conclusions, referències (bibliografia) i agraïments.

Pots trobar informacions interessants sobre com dissenyar un pòster científic en aquesta guia elaborada per l’Observatori de Comunicació Científica.

7. He d'imprimir el meu pòster?

Nosaltres ens encarregarem de imprimir el teu pòster: tu només hauràs de enviar-nos-lo en format digital (pdf) abans del la data límit de lliurament, que és el 22 de gener del 2018.

8. On envio el resum i el pòster?

Envia'ns el resum, el pòster i tota la informació mitjançant el formulari que trobarás seguint aquest enllaç.

9. Fins quan podré enviar-vos el meu treball?

El termini de presentació de treballs és el 22 de gener del 2018.

A partir d’aquí una comissió revisarà els treballs enviats i es reserva el dret de poder declarar no aptes aquells que no compleixin per forma o contingut amb els criteris enllaçats aquí.

Durant el mes de febrer es confirmarà a tots els que van lliurar un treball la seva participació en el congrés.

10. Què puc fer si encara tinc algun dubte?

Contacta'ns al correu outreach(ELIMINAR)@icfo.eu: estarem feliços de aclarir tots els teus dubtes!